vrijdag 31 augustus 2007

twee ogen zo blauw

Net nu Tessa een batterij IQ tests achter de rug heeft, lees ik achtereenvolgens
deze en deze onzin... Dat het komkommertijd is bij de kranten - tot daar, maar dat de moeraskoorts bij de wetenschappers ook collectief toeslaat... Zucht!

dinsdag 28 augustus 2007

klnkrs n mdklnkrs

Ndrzk hft tgwzn dt mnsn tkstn knnn lzn zndr klnkrs, ds mt lln d mdklnkrs. Strf h?! k Hp llszns dt ht wr s, wnt ndrs schrf k dt vr nts...

Deze tekst daarentegen is, met klinkers en al, vrijwel onleesbaar - of toch minstens de nachtmerrie van elke serieuze vertaler!

creep kruipt

Afgelopen zaterdag begaf ik me naar Belsele om er het huwelijk van K. en P. bij te wonen. Onderweg, ongeveer halverwege, meer bepaald ter hoogte van den BBC, passeerde ik een man op het fietspad. Niets speciaals, vermoedt u, ware het niet dat deze kerel -jawel!- aan het kruipen was, hiertoe vrij professioneel uitgerust met hand-, knie-,en scheenbeschermers. Hij werd (letterlijk) op de hielen gezeten door twee personen in zo'n fluo-verkeersvestje dat je tegenwoordig verplicht in de wagen moet hebben. U begrijpt dat ik me de hele verdere weg heb afgevraagd van welk bizar tafereel ik getuige geweest was: een studentendoop? kerel te oud, dacht ik... rare SM praktijk? toch niet overdag langs de openbare weg, dacht ik... Enfin, eens op de trouwerij aangekomen waren mijn gedachten gelukkig helemaal door de viering in beslag genomen. Tot ik op zondag bij de bakker De Zondag meegraaide en daarin een foto vond van ene Daniel Schuddinck, die prompt alles duidelijk maakte...

zondag 26 augustus 2007

go gay go

Telkens weer twee jaar wachten op zo'n ultiem 10 seconden-moment: de finale van de 100 m sprint op een Wereldkampioenschap of Olympische Spelen. Deze keer geen wereldrecord maar wel een mooie race gezien.

Dat de medische wetenschap al volledig met topsport is verweven, is geen nieuws meer. Maar dat de economen zich nu ook op het sportterrein begeven met hun onderzoek, vind ik toch opmerkelijk... Tyson en Asafa, der kan nog bijna een halve seconde af, 't is statistisch bewezen!

vrijdag 24 augustus 2007

mercedesmiserie

't Is een vrouwennaam én 't is een wagenmerk... nochtans is het een slechte combinatie. Want vrouwen in Mercedessen kunnen niet rijden (lap! alweer een discriminerende veralgemening!). Vanavond, na mijn blitzbezoek aan het overigens onvolprezen Waasland Shopping Center, speelde zich op de parking deze kroniek van een aangekondigd accident af. Ik rij achteruit mijn parkeerplaats uit maar zie direct dat de wagen op de rij achter mij net hetzelfde van plan is. Dus ik stop. Snel besef ik dat die andere wagen de mijne helemaal niet gezien heeft, ik wil dus terug vooruit in mijn plaats rijden, maar omdat ik van de schrik te bruusk schakel valt mijn auto stil. Ik begin dan maar luid te claxonneren om de andere chauffeur te waarschuwen. Tevergeefs: luttele seconden later volgt de bots. Een totaal verbouwereerde madame stapt uit een Mercedes, verklaart dat ze helemaal niets gezien noch gehoord heeft (ik heb het gemerkt!). Tweede vreemde vaststelling: haar wagen beschikt over achteruitrij-parkeersensoren. Dus ook het gepiep in haar wagen heeft ze blijkbaar niet gehoord toen ze gezwind tegen mijn bolide aanvlamde. Mijn nieuwe stelling: vrouwen in Mercedessen kunnen niet rijden én zijn doof.

donderdag 23 augustus 2007

Dusty's kingdom

Voici een kiekje van mijn werkplek thuis:


Over Dusty de Dino, rechtsboven op het rek, heb ik het later wel eens, eerst iets over het rekje zelf. Dat is namelijk eigenlijk een keukenschap, meerbepaald een Udden exemplaar van bij Ikea. Na de "echte" Ikea boekenrekken allemaal gemeten en bekeken te hebben bleek dit keukenschapje immers beter geschikt - want precies goed; de juiste breedte voor mijn bureau én exact gepast voor A4-mappen. Ik ben nog steeds tevreden over mijn "vondst"; maar ze kan toch bijlange niet tippen aan sommige andere voorbeelden van anders-dan-bedoeld gebruik van Ikea stuff...

Q is good for you

Bekentenis: in de auto luister ik soms naar Q-music (om het halfuur een update van waar er geflitst wordt, het is soms wel handig). Vanmiddag passeerde daar "cream" van die artiest-waarvan-ik-niet-meer-bijhoud-hoe-hij-nu-weer-genoemd-wil-worden. Maar in plaats van te genieten van het nummer, begon ik te mijmeren dat dat toch al een oud airke is en dat ik bijgevolg al een ouwe doos aan het worden ben... Niet getreurd echter ;-).

maandag 20 augustus 2007

vrw. zkt. : gewone man

Ik neem nog eens het risico een veroordeling voor discriminatie aan mijn broek te krijgen: alle immobiliënmakelaars zijn jeanetten! Of macho's.

De makelaar-jeanet heeft een diploma binnenhuisarchitectuur van de avondschool, geraakt daarmee niet aan de bak en besluit dan maar, gehuld in beige linnen pakken en smalle Italiaanse schoenen, andermans huizen aan te prijzen in de hoop ooit ontdekt te worden als de nieuwe Pieter Porters. De makelaar-macho is een fils-à-papa die zijn rechten- of economiestudie op een jaar of zeven heeft afgemaakt omdat het studentenleven te veel lonkte, en daarna gekozen heeft voor een bestaan als makelaar, in de hoop makkelijk geld te rapen voor weinig werk. Komt steevast een kwartier te laat op de afspraak en parkeert de BMW foutief op het voetpad voor de deur. Geen Italiaanse pakken maar een designerjeans en sporthorloge. (Noot: eens één keer een vrouwelijke makelaar ontmoet. Kan kort zijn: ze had de sleutel niet bij van het te bezichtigen pand zodat we onverrichter zake naar huis moesten. Dàn nog liever jeanetten en macho's...)

Het ergste aan beide soorten makelaars is wat ze gemeenschappelijk hebben: de ongelooflijke prietpraat die ze verkondigen. Verhakkelde deuren of afgebrokkelde vensterbanken worden steevast origineel bewaarde elementen genoemd, versleten vloeren zijn gepatineerd en kamers te klein om je in om te draaien heten een praktische ruimte. Bij een beschimmelde muur hoort steeds: ja, vroeger was hier een klein vochtprobleempje maar dat is ondertussen vollédig opgelost! Aaaaaarrrrghhhhh! Stop! No more! En dan te bedenken dat zo'n janlul met 3 tot 6% van de aankoopsom aan de haal gaat, wat is het oneerlijk in de wereld!

Twee remedies, ten eerste: vermijden! Zorgen dus dat je zo weinig mogelijk makelaars tegen het lijf loopt. Scheelt een pak ergernis, maar is jammer genoeg moeilijk realiseerbaar als je op huizenjacht bent. Ten tweede: bestrijden met eigen wapens. Ik kan ondertussen dan ook al een flink stukje uit mijn nek kletsen. Hou ik er tenminste voor mezelf de grap in. Heb zodoende al fictieve beroepen, huidige woonplaatsen en gezinssamenstellingen bij elkaar gefantaseerd dat het een lieve lust is. Want dat heben die gasten nog meer gemeenschappelijk: ze zijn ongekend nieuwsgierig.

Op het toppunt van mijn frustratie met makelaars -en het adagium "wat we zelf doen, doen we beter!" in gedachten- heb ik zelfs al eens overwogen zélf makelaar te worden ('t zou weer eens iets anders zijn, en bovendien: snel geld verdienen zag ik ook wel zitten, ah oui!). Maar dat gaat blijkbaar niet zomaar: die kerels hebben zowaar een beschermd beroep! "Slechts de BIV-erkende vastgoedmakelaars zijn gerechtigd om in België het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen en de titel van vastgoedmakelaar te voeren".
Eén: niet alle diploma's komen in aanmerking. Maar bon, het mijne wel, die horde is genomen. Maar dan de tweede vereiste: een jaar stage lopen bij een reeds erkende kwibus. Aaaaaarrrrghhhhh! Stop! No more! We zullen bouwen: ik kan het vast véél beter vinden met architecten ;-)

twee honden


Vanavond ga ik een huis in Gent bezoeken, dat gisterenavond ineens uit de immoweb-lucht viel... De huizenjacht zit dus plots in een stroomversnelling! Wordt vervolgd?

zondag 19 augustus 2007

l' embarras du choix

En dan zeggen ze dat vrouwen de dingen altijd ingewikkeld maken, niets is bij ons minder waar! Sven heeft gisteren na ons mellehuisbezoek nog wat rondgesurft en daarbij een potentieel interessante bouwgrond in Merelbeke gevonden. Pfffff... ik maak voor de rest van de dag mijn hoofd leeg en geniet van mijn huis en tuin te B.

zaterdag 18 augustus 2007

melle la belle

Met een positief gevoel van een huizenjacht terugkeren, het is weer eens iets anders! Na al elvendertig bezoeken en evenveel teleurstellingen, hebben we na het bezoek van vandaag een straaltje hoop opgedaan. Niet onverdeeld positief, want overal is wel iets dat je graag anders had gezien, en er is natuurlijk ook altijd een centenkwestie mee gemoeid (tenslotte hebben we het niet over de aankoop van een nieuw paar schoenen); maar toch, een potentiële kanshebber.

Aan de ene kant heel leuk natuurlijk, aan de andere kant: nu moeten we concreet beginnen nadenken, plannen, budgetteren, informeren, kortom... slapeloze nachten in het vooruitzicht!

vrijdag 17 augustus 2007

melle here we come...?

We zijn nog steeds op huizenjacht; morgen gaan we een huis-te-koop bezoeken in Melle. Hopelijk valt het mee, ik heb er al een béétje mijn zinnen op gezet...

donderdag 16 augustus 2007

el fish

Vandaag op weg naar huis reed ik even achter een auto met een L. Altijd even opletten... maar deze werd bestuurd door een hoogbejaarde kerel!

Mijn tweede gedachte: "tiens, misschien heeft opa de auto van kleindochter geleend?"

Mijn eerste gedachte: "afstand houweeeee...!"

En mijn derde: "kan ik voor mijn eerste gedacht vervolgd worden voor seniorendiscriminatie?" :-)

woensdag 15 augustus 2007

uwentwege

Gisteren hoorde ik nog eens iemand het woord uwentwege gebruiken. Nu heb ik het wel voor een beetje archaïsch taalgebruik op z'n tijd, vooral als het uit de context is gehaald - stijl Herman Brusselmans. Prompt probeerde ik er anagrammen mee te maken; twee weg nu, uw gen weet, geeuw went. Geen gescrabble kon echter tippen aan het origineel; ik weet dus alvast waarop gestemd als er nog eens zo'n mooiste-woord-verkiezing komt.

dinsdag 14 augustus 2007

bienvenue à la ferme


Op doorreis van de Franse Sud-Ouest terug naar huis, hebben we overnacht in la ferme d'Abbonville. Een ware verademing vergeleken bij het dertien-in-een-dozijn hotel waar we op heenreis overnachtten. Een 18de-eeuwse vierkantshoeve in the middle of nowhere, maar toch op een uurtje van Parijs. Maar neem die middle of nowhere niet té letterlijk, want langs de velden loopt wel een spoorlijn, en er staan ook hoogspanningsmasten en een modern windmolenpark; de hectische buitenwereld moet namelijk wél blijven draaien, ook tijdens een bezoek aan deze onthaastplaats...

zondag 12 augustus 2007

wandelwonen

Dat Google maps een leuk speeltje is weet ondertussen elke surfer al. Maar hier kan je bovendien laten berekenen wat de "wandelscore" van een plaats is, ofte hoeveel "interessante" plekken er zich binnen wandelafstand van een opgegeven locatie bevinden. Met een schamele 32/100 voor onze woonst zal ik mijn auto voorlopig maar nog niet van de hand doen...

zaterdag 11 augustus 2007

le plat pays

Driewerf hoera! Justine Hénin heeft een nieuwe vriend. Na de hereniging met haar familie eerder dit jaar is ze dus nu ook terug van 't straat geraakt. Hierbij speelde haar haar broer zelfs een glansrol volgens dit artikel. De gelukkige blijkt een PS-er te zijn; die zal het aan zijn electoraat mogen gaan uitleggen als hij verkast naar Monaco. En: zien we Justine vanaf volgend seizoen op de courts onder de naam Hénin-Philippin, of zou ze wat die namen betreft haar lesje wel geleerd hebben? Haar collega-met-tennispensioen alvast niet: die gaat nu in de States door het leven als Lynch Kim. Klinkt toch een beetje teveel als Kill Bill als je het mij vraagt. Dus Kim en Brian: eerst goéd nadenken over die voornaam van jullie kleine hé...!

vrijdag 10 augustus 2007

u zei?

Het empirisme is een filosofische stroming waarin gesteld wordt dat kennis uit ervaring voortkomt. As opposed to het rationalisme. Ik deel hier daarom graag wat ervaringen al betwijfel ik sterk of hier ooit kennis te rapen zal zijn. Tenslotte is het niet omdat een stoel vier poten heeft dat alles met vier poten ook een stoel is. Maar soit, genoeg gezeverd bij wijze van inleiding (niet dat het na de inleiding beter wordt qua gezever...). Empirismen dus. Schrappen wat niet past: ik blog omdat ik niets beters te doen heb/ bij wijze van oefening voor mijn diepst verborgen ambitie: een roman schrijven / om één van de "officiële" redenen geciteerd door deze blogger? Ik moet er zelf ook nog achterkomen!