woensdag 9 december 2009

google vertaalt

Sinds een tijdje biedt Google alweer een nieuwe gratis dienst aan: vertalingen. Op translate.google.be kan je een stukje tekst ter vertaling ingeven. Ik probeerde het met onderstaand receptje:

Ingredients
1 chicken (3-1/2 to 4 pounds), cut into quarters
3 tablespoons unsalted butter
6 medium shallots, cut in half and peeled
8 large garlic cloves, peeled
Leaves stripped from 10 sprigs fresh thyme
Leaves stripped from 8 sprigs fresh rosemary
1-1/2 teaspoons coarse salt
Freshly ground black pepper

Directions
1. Heat the oven to 425 degrees F. Rinse the chicken and pat it dry with paper towels. Cut away any excess fat and tuck the wings behind each breast.
2. Put the butter into a large, shallow baking pan (the 10-1/2x15-1/2-inch Pyrex pan is ideal for this). Put the pan into the oven while it's heating. When the butter is melted (about 10 minutes), remove the pan and set it on a heatproof surface or on a couple of potholders. Add the shallots, garlic, thyme, and rosemary, and swirl the pan to coat the ingredients in the butter.
3. Dredge the chicken, skin side down, in the butter and herb mixture, and arrange, skin side up, in the pan. Sprinkle the chicken generously with the salt and pepper. Bake until the chicken is browned and cooked through, 50 to 60 min. Serve with the shallots and garlic along with a drizzle of the pan drippings.

De Google vertaler maakte er voor mij dit van:

Ingrediënten
1 kip (3-1/2 tot 4 pond), gesneden in kwarten
3 eetlepels ongezouten boter
6 middelgrote sjalotten, in tweeën gesneden en geschilde
8 grote tenen knoflook, gepeld
Leaves gestript van 10 takjes verse tijm
Leaves gestript van 8 takjes verse rozemarijn
1-1/2 theelepels grof zout
Versgemalen zwarte peper

Routebeschrijving
1. Verwarm de oven tot 425 graden F. Spoel de kip en dep het droog met keukenpapier. Knip de overtollige vet en plooi de vleugels achter elke borst.
2. Doe de boter in een grote, ondiepe pan bakken (het 10-1/2x15-1/2-inch Pyrex pan is ideaal voor dit). Zet de pan in de oven terwijl het verwarming. Wanneer de boter is gesmolten (ongeveer 10 minuten), verwijder de pan en zet het op een vuurvaste ondergrond of op een paar potholders. Voeg de sjalotten, knoflook, tijm en rozemarijn, en schud de pan om de jas van de ingrediënten in de boter.
3. Dredge de kip, de huid naar beneden, in de boter en kruid mengsel, en regelen, de huid naar boven, in de pan. Bestrooi de kip royaal met het zout en peper. Bak totdat de kip bruin en gaar, 50 tot 60 minuten. Serveer met de sjalotten en knoflook, samen met een motregen van de drippings pan.


swirl the pan to coat the ingredients in the butter => schud de pan om de jas van de ingrediënten in de boter =  dankjewel Google, ik heb goed gelachen!

Geen opmerkingen: