woensdag 29 april 2009

één jaar later

Boris zijn verjaardag komt eraan, voor mij altijd een reden om eens terug in de foto's te duiken en zo de beelden van het afgelopen jaar te overlopen...

2008:

2009:

dinsdag 28 april 2009

brief achtentwintig

Als ik zwijg kan ik u horen. Wat ik hoor
legt mij het zwijgen op. Wat ik verzwijgen moet

hoor ik met mijn ziel vol tanden aan.
Als ik u uitspreek scheuren de talen mij open

– dus ik zwijg en ik slaap
in het voorhoofd van uw nacht.

Blijf, trek het laken der firmamenten
niet van mij af. Laat uw naakte hemel

en diens hemisferen als een dakloos
raadsel op mijn ogen rusten.

Leg een vinger op mijn lippen Liefste.
Uit één vinger valt men niet.


Erwin Mortier

maandag 27 april 2009

new chicks on the block

Sinds zaterdag hebben we opnieuw drie kippen in onze ren, de zwarte, en twee nieuwe. Tessa en Boris mochten ze elk een naam geven, Tessa doopte haar kip Belle, Boris koos voor een kwinkslag en noemde zijn kip Kalkoen. Zondagmorgen viel er prompt een ei te rapen, jochei!

vrijdag 24 april 2009

proof

Voor wie het niet gelooft dat we vorige week aan de Belgische kust (naast twee regendagen...) écht strandweer gehad hebben: hiersie!




dinsdag 14 april 2009

crepe-papier




het was voorzeker 25 jaar geleden, maar ik kon het nog: bloemen maken uit crepe-papier. Want na gisteren vanaf de zijlijn toekijken wou Tessa vandaag actief deelnemen aan de strandhandel - en dus zat er voor mij maar één ding op: knutselen! We waren op het einde van de namiddag helemaal uitverkocht (we zijn nu heel rijk in schelpen uitgedrukt), en dus kon ik er vanavond opnieuw aan beginnen, want morgen moeten er weer bloemen in dat kraam staan! We rule :-)

maandag 13 april 2009

vakantie

tot zaterdagavond laat aan het werk geweest - er was nog eens een paper die af moest, gisteren ingepakt, maar vandaag was het dan eindelijk VAKANTIE. We zitten op appartement in Nieuwpoort, en zelfs het typische Belgische ku(s)tweer kon mijn vakantiegevoel vandaag niet kapotkrijgen (in het binnenland blijkbaar nog zonnig maar hier de hele dag in de mist gezeten...).
Na uitpakken en de van thuis voorbereide spaghettimaaltijd waren we klaar voor de strijd met het strand! Boris koos er een put uit die we dan verder verdiept en aan alle kanten uitgebouwd hebben, daarna even gaan kijken hoe snel de vloed opkwam, en dan weer terug naar onze put. Daar kennisgemaakt met andere vakantiegangers, en al snel alles te weten gekomen over de schelpeneconomie en de geheimen van crèpe-papierbloemen. Een zalige namiddag met de voeten in het zand, en overgelukkige kindersnoetjes als ultieme beloning. Boris vroeg na de boterham om 18u zelf of hij mocht gaan slapen en dan morgen verder spelen... Leve de zeelucht!!

donderdag 9 april 2009

woensdag 8 april 2009

museum!


Gisteren nog eens een museum bezocht met de kids. Na succesvolle bezoeken aan het SMAK en het MuHKA, vond ik het moment aangebroken om ook de oude meesters en de klassieke kunst te introduceren en dus trokken we naar het KMSKA. Voor de gelegenheid had ik nog twee andere kids "uitgeleend", en zo stond ik om 10 u aan de kassa omringd door vier kinderen tussen (bijna) 4 en 7 jaar oud. Aan de kassa ging men er daarom gemakshalve van uit dat ik kwam voor het kinderknutselatelier - het duurde wel even voor dat misverstand opgehelderd was. Toen de kassabediende uiteindelijk doorhad dat ik wel degelijk kwam voor een "gewoon" museumbezoek, kon hij zijn verbazing en medelijden nauwelijks verbergen. Helemaal ten onrechte, want we hebben ons alle 5 geweldig geamuseerd!

donderdag 2 april 2009

woensdag 1 april 2009

bijverdienste

Leuke bijverdienste gespot - vast ook subsidies te krijgen voor de aprilvissen in mijn vijver :-)