maandag 30 maart 2009

anne...als ik jou zie

3° Arrondissementscommissaris en adjunct-arrondissementscommissaris.
De wedde van de arrondissementscommissaris en van de adjunct-arrondissementscommissaris wordt vastgesteld in de schaal 13A, na negen jaar graadanciënniteit in de schaal 13B, en na achttien jaar graadanciënniteit in de schaal 15A.
In afwijking van het eerste lid blijft de wedde van de arrondissementscommissaris en van de adjunct-arrondissementscommissaris die dat ambt uitoefenden op 12 december 1987 en op dat ogenblik een anciënniteit gelijk aan of hoger dan acht jaar hadden, vastgesteld in de weddeschaal :

1 348 258 - 2 134 818
5 2 x 44 522
10 2 x 56 395
(Kl. 24 jaar - N.1 - GB)

De arrondissementscommissaris en de adjunct-arrondissementscommissaris die dat ambt uitoefenden op 12 december 1987 en op het ogenblik van hun benoeming in deze graad, minder dan acht jaar anciënniteit hadden in de onder het tweede lid vermelde schaal, genieten, zonder dat er met hun reële anciënniteit rekening gehouden wordt, de schaal :

1 526 346 - 2 134 818
1 2 x 44 522
10 2 x 56 395
(Kl. 24 jaar - N.1 - GB)



Allemaal om te zeggen dat Anne Martens in West-Vlaanderen een jaarwedde van minimaal 32 600 € mee naar huis neemt, nog te vermenigvuldigen met de index, momenteel 1,4859. Dus toch een leuke bruto-maandwedde van meer dan 4000 €...

gekiekt

Ik werd laatst gefotografeerd tijdens het geven van een lezing, en kreeg vandaag de foto's onder ogen. Mezelf "in action" zien was toch een behoorlijk vreemde ervaring...
En misschien moet ik, als fan van Lie to me, dit ook wel eens bestuderen...



zondag 22 maart 2009

season's opening - the sequel

Geen reclame hier maar toch een vermelding voor de onvolprezen doe-het-zelf-keten B*i*o. Helpt inderdaad alles te verwezenlijken, in ons geval de langverwachte seizoens-openings-bbq, door het in voorraad hebben van houtskool.

zaterdag 21 maart 2009

eerste lente

Een nieuwe lente, een nieuw geluid: de Tachtigers wisten het al, de eerste lentedagen maken een mens helemaal lyrisch! Ook qua edutainment bieden deze dagen ongekende mogelijkheden: wat is er immers leuker dan na een hele winter binnenzitten bloembollen te planten (edu-) en met aarde te smossen (-tainment)?


woensdag 18 maart 2009

we wanted to open...

Een klein beetje lentezon, da's ten huize Neirynck al meer dan voldoende voor de opening van het BBQ seizoen. De middenstand wou echter niet volledig meewerken: gemarineerde ribbekes kopen was geen enkel probleem, maar drie winkels en een tankstation verder zitten we nog steeds zonder houtskool. Dan maar -we geven het toe: geheel niét in stijl- de ribbekes afgebakken onder de grill van de oven... gesmaakt heeft het toch!


dinsdag 17 maart 2009

processie


Dju toch, de énige processie waar ik jaarlijks aan deelnam, verdwijnt: we mogen onze belastingaangifte namelijk niet meer zelf bussen bij het plaatselijke ontvangstkantoor, maar moeten die vanaf dit jaar opsturen naar de regionale scanningscentra. Jammer want het had wel iets, het druk aan- en aflopen van mensen met die typische dikke bruine enveloppen aan het ontvangstkantoor op de laatste avond voor de indien-deadline...

maandag 16 maart 2009

klusjesdag

Een school met échte inspraak en ouderparticipatie, het klinkt geweldig, tot het klusjesdag is ;-).

Planning:

Uitvoering:

Voor-en-na:


Lunch:

Kinderanimatie:


IT-beheer:

vrijdag 13 maart 2009

klasse!

TV Klasse kwam filmen op de Wollewei om de werking van de ouderrraad in beeld te brengen. Helemaal op het einde ben ik zelf even in beeld als handige Henrietta... ook Sven en Boris zijn even te spotten.

vrijdag 6 maart 2009

back to normal

De wasmachine draait overuren en ons huis ligt overhoop.... iedereen weer thuis dus - héérlijk!

la mer

Onze jongste piraat is al sinds woensdag terug in de haven, luttele uren nu nog voor ook onze dochter weer veilig thuis aanmeert. Daar hoort zowaar nog eens een poëtische uitspatting bij!


A white mist drifts across the shrouds,
A wild moon in this wintry sky
Gleams like an angry lion's eye
Out of a mane of tawny clouds.

The muffled steersman at the wheel
Is but a shadow in the gloom; -
And in the throbbing engine-room
Leap the long rods of polished steel.

The shattered storm has left its trace
Upon this huge and heaving dome,
For the thin threads of yellow foam
Float on the waves like ravelled lace.

Oscar Wilde

maandag 2 maart 2009

pop-poll op school?

Na het lezen van dit artikel zou mijn voornaamste taak na de zeeklas zijn: uitvissen hoe populair Tessa en Boris waren in de groep... toch maar even een grondiger bronnenonderzoek gevoerd dan de krant: dit is pas van belang vanaf het middelbaar. Fjoew!! Ik kan ze woensdag resp. vrijdag dus toch gewoon platknuffelen bij thuiskomst... ;-)

zondag 1 maart 2009

gepakt en gezakt


Morgenavond zal het hier oorverdovend stil zijn... onze kids vertrekken morgen op zeeklassen. Tessa meteen the whole shebang, tot vrijdag, Boris komt op woensdag terug. Zelf kijken ze er enorm naar uit, ik van mijn kant zie het dan weer helemaal niet zitten - maar ik heb Tessa beloofd flink te zijn :-)