vrijdag 29 februari 2008

mannendag

Schrikkeldag mannendag? Ik stem voor, één keer per vier jaar op café, dàt moet kunnen :-) ! Toch liever wat spiritueler? Dan is er de Zeeuwse versie...

donderdag 28 februari 2008

durf denken 2008

Mijn nobele werkgever lanceert opnieuw haar durf denken campagne. Site comes with a nice feature to waste office time: zelf slogans en anagrammen maken. 'n Anagram van Universiteit Gent ('t is nie vree nuttig) was al aangemaakt, 'k ben dan maar aan de slag gegaan met m'n ex-werkgever, Universiteit Antwerpen...

dinsdag 26 februari 2008

van schoenen en maten

Boris heeft sinds deze morgen z'n nieuwe schoenen in gebruik, en heeft daarmee nu officieel dezelfde (!) schoenmaat als Tessa. En omdat Tessa nu eenmaal is wie ze is, moest dit vanochtend uiteraard grondig besproken worden. Eén en ander leidde tot de vraag waarom hun schoenen nummertje 26 hebben. Tja, dat kon ik niet direct beantwoorden, maar gelukkig kwamen onze vrienden Google en Wikipedia me ter hulp:
Een schoenmaat is de maat die gebruikt wordt om tot passende schoenen te komen.

De gebruikte maten zijn niet in elk land dezelfde. Zo komt maat 46 in Nederland overeen met maat 12 in Noord-Amerika. Er zijn meerdere meetsystemen wereldwijd.

In Europa gebruikt men de volgende formule:

schoenmaat = 3/2 leestlengte in cm = 3/2 (voetlengte in cm + 2 cm)

De maat van de schoen is gerelateerd naar de lengte van de voet. De schoenindustrie gebruikt een genormeerde relatie voor de lengte-breedte verhouding. Aan schoenen voor voeten die breder zijn dan de norm worden extra letters aan de maat toegevoegd.

Dus vanavond bij ons thuis: de voetmeting!

vrijdag 22 februari 2008

het woord van de dag


Op zoek naar de correcte uitspraak van een Engels woord kwam ik deze word-of-the-day pagina tegen. Deed me denken aan volgende dwaze schuine mop:

donderdag 21 februari 2008

keukenkasten


Omdat een mens altijd kasten tekort heeft -of in essentie dus eigenlijk rommel teveel, 't is maar hoe je het bekijkt- hebben we een offerte gevraagd voor de uitbreiding van onze keuken. Vanavond nog het kleurtje kiezen en dan 8 weken wachten op de plaatsing. I'll keep you posted... hopelijk kan dit kusje zonder de klassieke verbouwingsergernissen! En hopelijk zijn het geen kasten zoals deze ;-)...

dinsdag 19 februari 2008

uit de oude doos

Vandaag op Google aan het zoeken geweest naar een paar gegevens van een ex-collega, en onderweg dit kiekje uit de oude doos tegengekomen... de wegen van tinternet zijn werkelijk ondoorgrondelijk! Aan de Kalaallit Nunaat co's: de groeten hé!

woensdag 13 februari 2008

nick gepikt...

Damn, een chick op YouTube heeft m'n nick gepikt: der bestaat een http://www.youtube.com/user/Sovvie but it's not me. 'k Heb dus ook niets te maken met de vreemde Star Trek filmpjes die je er vindt... al ben ik natuurlijk wel een Trekkie!

dinsdag 12 februari 2008

brand in mokum

Brandoefening op het werk vandaag, veilig en wel het gebouw geëvacueerd onder het toeziend oog van onze fluo collega's...


De teletubbie rechts op de foto is bovendien jarig vandaag: proficiat J!

maandag 11 februari 2008

pizza Tia

Een Ergernis...'t was lang geleden! Tia, ik ben een fan -go Tia, go Tia!- en ik snap dat je je huidige mediawaarde wil verzilveren, maar die afgrijselijke Pizzahut reclamespot... moest dat nu ECHT? Ik hoop maar dat het je veel poen heeft opgeleverd, want wat mij betreft verdien je alleszins een bad ad award!

vrijdag 8 februari 2008

pas wanneer de vogels weer gaan zingen, keert-ie naar huis teruuuuuuuug....

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren: in het tweede leerjaar was "Vrijgezel" een ware meezinger. In tweede kan beleefde het nummer nog een korte revival, maar dat zit er voor Benny Neyman niet meer in.

donderdag 7 februari 2008

hamburger

Deze morgen op de radio gehoord: om 18u vanavond is er in de Sint-Michielskerk in Gent een herdenkingsplechtigheid voor Keizer Karel, de laatste regerende Oostenrijkse Habsburger (+1922). De organisator wist te vertellen dat plechtigheid open is voor iedereen, daarna zou er in besloten familiekring (o.a. Prins Lorenz) een broodjesmaaltijd doorgaan in het Erasmushotel. Een broodjesmaaltijd in een nabijgelegen hotel? Wat een gemiste kans: als je de Sint-Michiels buitenkomt loop je de MacDonald's zowat binnen - enkel een Burger King was nog een duidelijker link geweest...